Pentru sănătatea
inimii tale

Cabinet medical
specializări multiple

Chirurgie
cardiacă

Chirurgie valvulară
reconstructivă miniminvazivă

Chirurgie
vasculară

Abordul complex al patologiei vasculare
Diagnostic prin echo doppler

Pediatrie
Neonatologie

Din grijă
pentru copii

Știri/Noutăți

    • 08.03.2017

    Dumnezeu le-a fost aproape. Medicii timişoreni au reuşit să salveze, la limită, viaţa unei tinere gravide şi a copilului ei. Micuţa avea doar 25 de săptămâni şi 1,3 kilograme

    În premieră naţională, la Clinica de Chirurgie Cardiacă din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara, a fost operată o pacientă însărcinată în 25 de săptămâni cu disecţie de aortă. Potrivit medicilor care au participat la această intervenţie chirurgicală, viața tinerei femei şi a fătului erau în primejdie. Pacienta în vârstă de 25 de ani a fost adusă de urgenţă la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara de la Deva. Acolo, în urma investigaţiilor clinice, medicii de la UPU au constatat că pacienta are disecţie de aortă şi au trimis-o, în miez de noapte, spre oraşul de pe Bega. „A fost o mobilizare generală, o echipă complexă de chirurgi şi asistente medicale a participat la intervenţie. Mulţi dintre medici şi asistente au răspuns prezent apelului fără să fie de gardă. Oamenii au venit de acasă”, ne-a declarat Mioara Cocora, medic primar în chirurgie cardiovasculară.

    • 16.04.2017

    Medicul care a operat 4.000 de inimi Este printre puținele femei chirurg cardiovascular din România, are în spate ani grei de muncă și o carieră de succes.

    În sala de operație nu îi scapă nimic, în saloanele spitalului e atentă cu fiecare pacient. Bolnavii o laudă, iar cei cu probleme cardiace vin la ea din toate colțurile țării. Indiferent cine i-a fost pacient, Mioara Cocora a fost mereu aceeași: un om simplu cu un suflet de aur. Medicul din Timișoara este un exemplu de chirurg profesionist, care încearcă să salveze inimile bolnave din România, caz după caz. Medicul se pregătește pentru o nouă intervenție chirurgicală. Pe ușile Spitalului de Boli Cardiovasculare din Timișoara tocmai a intrat un pacient, care trebuie operat de urgență. În sala de intervenții e o armată de oameni, toţi în halate albastre, care împreună cu Mioara Cocora sunt hotărâți să salveze o viață. „Este o responsabilitate enormă, adică bolnavul vine și își încredințează unica lui viață și inima este un organ unic și irepetabil. Adică fiecare structură este cel mai scump lucru pe care în momentul respectiv îl avem, și noi, și bolnavul”, spune ea.